Esemény, rendezvény

II. Települési/ intézményi szereplők energiatudatos szemléletének terjesztésében való közreműködés ösztönzése


II. Települési/ intézményi szereplők energiatudatos szemléletének terjesztésében való közreműködés ösztönzése

3. Intézményi, munkavállalói roadshow
(1 alkalom Tapolcán, 1 alkalom Raposkán, 1 alkalom Gyulakesziben az együttműködő partnereinknél pl. megújuló energiához kapcsolódó beruházás (napelem, napkollektor) címmel)

Időpont: várhatóan 2020. június – 2021. augusztus között (3 alkalom)
Helyszín: Tamási Áron Művelődési Központ Tapolca, Gyulakeszi Községháza, Raposka Községháza
Célcsoport: Az önkormányzati intézmények munkavállalói
Tervezett aktív elérések száma: 100 fő
Szakmai tartalom:
A program során településenként egy-egy alkalommal kell tanácsadást szervezni, ahol az érdeklődők előadások keretében meghallgathatják a megújuló energiához kapcsolódó (napelem, napkollektor) beruházások eredményeit. Ezek az alkalmak kiváló lehetőséget kell, hogy nyújtsanak arra, hogy felkeltsék az érdeklődést a megújuló energiákkal működő rendszerek iránt, amelyek használatával a közösség jelentős káros anyag kibocsátás csökkenést tud elérni. Emellett olyan energiatakarékossági ötleteknek is el kell hangozniuk, amelyekkel a háztartások jelentős megtakarítást érhetnek el. Ezek az ötletek egyrészt technológiai, másrészt viselkedésbeli változtatásokkal érhetők el, ezért olyan családok számára is megoldást jelenthetnek, akik nem engedhetnek meg költséges ráfordításokat, de szeretnének takarékosan bánni az energiával.
Célokhoz való kapcsolódás: Ismeretbővítés.
Hatásmechanizmus: A munkavállalók, intézményi dolgozók közül azok fognak leginkább ellátogatni a fórumra, akiknek konkrét kérdésük és céljuk van energetikai területen. Így őket már kevésbé kell érzékenyíteni, inkább az ismeretátadás és bővítés fontos.
Közreműködők lebonyolítók: Alkalmanként 1 fő szakember
Kampánytermék: 50 db feladatlap, 50 db totó (összesen 100 db)